Hyvinvointiklinikka

Hyvinvointiklinikka Aratar

Reiki

Reiki on japanilainen täydentävä hoitomuoto, jota käytetään laajasti rentoutumiseen, stressin poistoon, kivun lievitykseen, sekä parantamiseen.  

Reiki on yksinkertainen, luonnonmukainen ja turvallinen hoitomuoto, joka sopii jokaiselle mihin tilanteeseen hyvänsä joko sellaisenaan tai muiden hoitojen lisänä. Se hoitaa sekä kehoa, että mieltä ja tunne-elämää antaen kokonaisvaltaisesti rauhallisen hyvänolontunteen.

 

Reikillä hoidetaan pääsääntöisesti stressiä, väsymystä, unettomuutta, erilaisia kiputiloja (kroonisista säryistä noidannuoleen ja migreeniin) ja lieviä ruuansulatusongelmia. Reiki on kuitenkin hyvä tukihoito myös vakavammissa sairauksissa lääkärinhoitojen lisäksi. Reikistä ei koskaan ole mitään haittaa tai vaaraa.

 

Sana Reiki muodostuu kahdesta sanasta, joista “ki” on suurimmalle osalle tutumpi (tai chi, aikido) ja tarkoittaa kaikkialla läsnä olevaa universaalia elämänvoimaa – elinvoimaa. Kiinankielessä käytetään sanaa chi ja Intiassa puhutaan pranasta.

“Rei” puolestaan kuvastaa sielua, valoa, pyhyyttä, henkeä, korkeampaa voimaa ja viisautta. Reiki tarkoittaakin siis “korkeamman viisauden ohjaamaa elämänvoimaa”.

Kiinalaisessa lääketieteessä ja akupunktiossa chi’tä aktivoidaan neulojen avulla käyttäen pisteitä ja kehossa kulkevia kanavia – johdatellen sitä heikkoihin tai kipeisiin, tukkeutuneisiin paikkoihin. Reikissä tätä samaa energiaa aktivoidaan käsin ja se kulkeutuu kehossa niihin paikkoihin joissa on sille tarve. Reiki lisää kehon vitaalisuutta ja vahvistaa kehon omia paranemisprosesseja.

 

Erilaisia energiahoitomuotoja on käytetty kautta aikojen. Reikin kehitti 1920-luvulla japanilainen buddhalais-munkki nimeltään Mikao Usui. Tämän jälkeen Reikiä on koulutettu tuhansille ja tuhansille terapeuteille ja siitä on kehittynyt erilaisia tyylisuuntia.

 

Aratarista saa tällä hetkellä perinteistä Usui Reikiä ja Kundaliini Reikiä:

Perinteisessä hoidossa aktivoidaan energian virtausta lähinnä chakrojen kautta vaihdellen hoidettavaa kohtaa keholla.

Kundaliini Reikissä keskitytään nimenomaan kundaliini-energian nostamiseen ja hoidetaan yleensä hartioilta ja tarvittaessa paikallisesti esim. kipukohtaa.

 

Reikihoidot tehdään aina vaatteiden päältä, eikä hoidossa käytetä öljyjä tai muita aineita. Reiki ei ole myöskään hierontaa, vaan hoitaja pitää käsiään paikallaan tietyissä kohdissa hoidettavan keholla.

Toiset tuntevat hoidon voimakkaammin kuin toiset, riippuen myös siitä miten hyvin ylipäätään tuntee kehoaan ja sen tuntemuksia. Asiakkaat kuvailevat hoidon tuntuvan monesti lämpönä tai kuumotuksena, joskus ehkä kylmänä tai nipistelevänä tunteena, värähtelynä tai jonkinlaisena säkenöintinä. Hoidossa saattaa joskus nousta myös erilaisia tunteita pintaan. Hoidon jälkeen asiakkaat tuntevat olonsa yleensä erittäin rauhalliseksi ja rentoutuneeksi ja nukkuvat seuraavan yönsä sikeästi.

 

Olen käynyt Usui Reiki –koulutuksen vuonna 1999, mutta hoitamisessa on ollut nyt useamman vuoden tauko. Tänä keväänä 2018 aloitin Kundaliinireiki-koulutuksen, jossa olen edennyt jo master-tasolle. 

Hoitojen hinnat:

30min 30€ 

60min 55€ 

 

Tervetuloa hoitoon :)

- Mira

 

 

 

Keskustelu

Viimeisimm├Ąt

Recent Videos

1047 views - 0 comments