Akupunktio ja kiinalainen lääketiede on kautta aikojen pyrkinyt ylläpitämään hyvinvointia ja terveyttä. Jo noin 5000 vuotta sitten muinaisessa Kiinassa keisarin vaimot ja hovi käyttivät akupunktiota ja yrttilääketiedettä ylläpitämään elinvoimaisuuttaan ja nuorekasta ulkonäköään.
Ympäristötekijät ja elintavat vaikuttavat koko kehoon ja epätasapainot näkyvät myös kasvojen ja ihon kunnossa. Suurilla sisäelimillä on heijastepisteitä myös kasvoilla ja epätasapainoja korjaamalla voidaan parantaa terveyttä ja ulkonäköä.
Kosmeettinen akupunktio, sekä kasvojenkohotus akupunktiolla, on holistinen ja terveellinen vaihtoehto verrattuna plastiikkakirurgiaan tai injektio-menetelmiin.Kosmeettinen akupunktio toimii tasapainottaen kehoa ja lisäämällä veren- ja energiankiertoa kasvoilla.
Hoidossa käytetään ohuita steriilejä neuloja, joita laitetaan kehoon ja kasvoille. Kehon pisteillä ylläpidetään kokonaisvaltaista hyvinvointia ja moni asiakas huomaakin saaneensa apua myös muihin vaivoihin, kuten lihaskipuihin, unettomuuteen jne. Kasvojen pisteillä puolestaan työskennellään paikallisesti vaikuttaen juonteisiin ja lihastonukseen, vetäen ihoa napakammaksi ja pehmentäen juonteita.
Paikallisilla pisteillä, ihon pintakerroksiin laitettavilla neuloilla on todettu lisääntynyttä kollageenin ja elastiinin tuotantoa, joka antaa iholle joustavuutta, kosteutta ja nuorekkuutta. Neulojen laitto ei ole kivuliasta ja suurin osa kokeekin hoidon ennenkaikkea rentouttavana.
Akupunktion vaikutuksia kasvoilla:
* Lisää kollageenin ja elastiinin tuotantoa
* Hidastaa solujen vanhenemista
* Napakoittaa ihoa
* Parantaa lihastonusta
* Parantaa ihon kosteuspitoisuutta
* Madaltaa juonteita
* Keventää raskaita silmäluomia
* Parantaa verenkiertoa ja ihon väriä
* Vähentää pigmenttimuutoksia
* Rauhoittaa ärtynyttä ihoa
* Vähentää turvotusta ja tummuutta silmänalusilla
Hoitoesteenä kosmeettiselle akupuntiolle ovat raskaus, verenvuotosairaus, sydänvaivat ja sydämentahdistin. Muista terveydentilaan liittyvistä asioista on hyvä kertoa aikaa varatessa tai viimeistään hoitoon tullessa.
Hoidoissa käytetään neuloituksen lisäksi myös muita kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja kuten moxaa, guashaa ja hierontaa.