Hyvinvointiklinikka

Hyvinvointiklinikka Aratar

Klassinen akupunktio CCM

CCM / ACM

Klassista akupunktiota kutsutaan englannin kielellä sanoin CCM Classical Chinese Medicine tai ACM Ancient Chinese Medicine, joka onkin ehkä  osuvampi nimitys sillä suomennettuna se tarkoittaa Muinaista kiinalaista lääketiedettä. Klassinen akupunktio kun on nimenomaan akupunktion muodoista vanhin.

Klassisessa akupunktiossa potilas otetaan huomioon kokonaisuutena ja hoidot tehdään erittäin yksilöllisesti huomioiden kunkin potilaan henkilökohtaiset energiat syntymähetkestä lähtien. Näin kunkin potilaan hoito on erilainen ja myös jokainen hoitokerta on erilainen, sillä keho on jatkuvassa muutostilassa eikä mikään päivä ole samanlainen kuin toinen. Kehon tarpeet vaihtelevat päivästä ja viikosta toiseen myös erilaisten elämäntilanteiden mukaan.

Klassisessa akupunktiossa huomioidaan myös universaali energia ja eri päivinä tätä voidaan hyödyntää tehostaen hoitotuloksia.

Klassisessa akupunktiossa käytetään hyvin vähän neuloja, sillä jokainen neula myöskin kuluttaa ihmisen omaa energiaa - näin hoidon jälkeen on yleensä pirteä ja energinen olo. Hoidot tehdään pääsääntöisesti myös melko harvoin, keskimäärin 1-2 kertaa kuukaudessa, sillä hoidot ovat erittäin tehokkaita eikä useammin tehtäville hoidoille ole tarvetta, vaan onkin parempi antaa kehon välillä mukautua muutoksiin. Äkilliset traumat, kuten nyrjähdykset ja noidan-nuoli tyyppiset vaivat saatetaan hoitaa parilla hieman tiheämmällä hoitovälillä, ellei jopa kerta riitä. 

Akupunktio-hoitoon ei ole kontraindikaatioita ja se onkin loitava tukihoito kaikille myös lääkärin hoitamille sairauksille. 

Akupunktiolla voidaan hoitaa erittäin laajasti monenlaisia vaivoja fyysisitä vaivoista henkisiin ongelmiin. WHO on listannut yli 400 sairautta ja vaivaa, joihin on apua akupunktiosta. Näihin kuuluu mm:

* Hengitystiet: astma, keuhkokuume, keuhkoputkentulehdus ja keuhkolaajentuma
* Iho: akne, ihottuma, psoriasis, atooppisuus
* Korva, nenä ja kurkku: vilustuminen, influenssa, tinnitus, Menieren tauti
* Vatsa ja ruuansulatuskanava: liikahappoisuus, pahoinvointi, mahahaava, paksunsuolen tulehdus, ummetus, ripuli ja peräpukamat
* Sydän- ja verisuonitaudit: korkea ja matala verenpaine, rasitusrintakipu, sydämentykytykset ja kylmät raajat
* Tuki- ja liikuntaelimistö: reuma (kaikki tyypit), jännetulehdus, bursiitti, alaselän kipu ja jäykkyys, tenniskyynärpää, jännetupentulehdus, polven ja nilkan vammat
* Gynekologiset ja urologiset vaivat: virtsatietulehdus, eturauhastulehdus, yökastelu, kuukautisvaivat mukaan lukien P.M.S., hedelmättömyys
* Neurologiset: päänsärky (migreeni ja jännityspäänsärky), nykimishäiriö, tärinä, kolmoishermon särky, kasvohalvaus, vyöruusu, iskias, aivohalvauksen jälkitila, yleinen hermokipu ja puutuminen
* Psykologiset: ahdistus, masennus, unettomuus ja jännittyneisyys

* Muut: tupakanpoltto ja huumeriippuvuus, allergiat, esim. siitepölyallergia

Tarkemmin monista näistä löytyy esimerkkejä ja perustietoa Foorumilta. Sinun ei tarvitse rekisteröityä lukeaksesi forumia, mutta jos haluat kirjoitella sinne, on rekisteröityminen välttämätöntä.

Forumia tulen päivittämään jatkuvasti ja lisään aineistoa sitä mukaa kun ehdin, eli jos etsimääsi ei löydy juuri nyt, niin tule silti katsomaan jonkun ajan kuluttua uudelleen! Myös puheluihin ja sähköpostiin vastailen erittäin mielelläni :)